Ako putujete avionom ovo nikako ne smete da radite, inače ste nagrabusili

Odstupanja od ovih pravila mogu vam napraviti veliki problem, zbog kojeg vam putovanje avionom može presesti.

0

[banner]

Pored toga što na željenu destinaciju stižete mnogo brže, putovanje avionom može biti zabavno. Ipak, na ove stvari morate obratiti pažnju, kako biste izbegli neprijatne situacije.

Izbegavajte reči koje u sebi sardže “bomb”

Želite da ponudite osobu koja putuje sa vama bombonom? Ne radite to, naročito na aerodromu i ne izgovarajte reči koje u bilo kom kontekstu mogu zvučati kao bomba. Ne samo da će vam biti zabranjen ulaz u avion, već možete imati problema sa policijom. Takođe, ukoliko ste prinuđeni da na aerodromu koristite engleski jezik, izbegavajte reči “istraživati”, “u mojoj cipeli”, “lupati” ili “prasak”, jer ukoliko iz čuju zaposleni mogu da posumnjaju da nešto nije u redu.

FOTO: Pixabay

Niko ne želi da mu avion kasni, ali na ovakvim aerodromima poželite i to (VIDEO)

Ne nosite naočare za sunce 

Aerodromi su pokriveni kamerama, pa ako nosite zatamljene naočare radnici obezbeđenja mogu da posumnjaju da pokušavate da sakrijete identitet ili da nešto prokrijumčarite.

Skinite jaknu prilikom prolaska kroz dekektor metala

Tako ćete proći bez sumnje da nešto krijete. Pored toga, izbegavajte da pregledanje džepova odmah nakon prolaska kroz detektor, jer se može desiti da vas na određenim aerodromima zbog toga zadrže sa strane. Tokom provere obezbeđenje neretko može da upotrebi elektrošok, čime vas mogu povrediti samo jer ste im delovali sumnjivo.

FOTO: Pixabay

Ne nosite sa sobom kesice čaja 

Krijumčarenje nedozvoljenih supstanci je nešto što se najpre proverava. Ipak, ono čega mnogi putnici nisu svesni jeste da ukoliko nadležni posumnjaju da kod sebe imate nešto što nije legalno, metode ispitivanja mogu biti veoma neprijatne i traumatične.

Sve tajne Fontane di Trevi: Gde odlazi novac iz najpoznatije italijanske fontane

FOTO: Pixabay

Ne mazite službene pse

Ovi psi su specijalno trenirani da nanjuše narkotike, bombe, pa čak i ljude koji deluju sumnjivo. Zbog toga, nisu naročito druželjubive životinje. Službeni psi uvek nose specifične prsluke i trenirani su tako da dok ih nose, na svaku vrstu dodira nepoznate osobe reaguju kao da je u pitanju napad. Vaš pokušaj da ih pomazite, može se završiti ujedom.

NOVO PRAVILO: Ako planirate odlazak na more, znajte da će to ubuduće bez ovog papira biti nemoguće

[banner]

Povezane vesti
Prikazujem...