Bajaga i Haris Džinoviž za doček Nove godine ispred Narodne skupštine

Zamenik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora manifestacije “Beogradska zima” Goran Vesić predstavio je program manifestacije koja, pod sloganom „Zaokruži Beograd”, traje od 1. decembra do 31. januara 2019.

0

Za doček Nove godine ispred Narodne skupštine nastupiti „Bajaga i instruktori”, Haris Džinović, Saša Кovačević i Dejan Petrović.  Dan ranije, 30. decembra, nastupiće sastavi „Rudimental”, SARS i britanski sastav „Stereo MC’s”.

Novina je, prema njegovim rečima, organizovan nastup 1. januara kada će se od 14 sati predstaviti Saša Sedlar u okviru koncerta klasične muzike, a uveče se očekuju nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples.

Takođe, u okviru manifestaciije „Beogradska zima” očekuju se nastupi „Nevernih beba”, Lene Кovačević i drugih izvođača, naveo je Vesić na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

“Posebno sam ponosan što će veći deo programa biti namenjen deci, kao što je „Trg bajki” ispred Ustanove kulture „Vuk Кaradžić”, takođe „Trg otvorenog srca” i „Božićno seoce” ispred Hrama Svetog Save, kao i tradicionalno bogat sadržaj na Trgu Nikole Pašića”, naveo je zamenik gradonačelnika.

On je podsetio da je turizam najbrže rastuća grana u glavnom gradu Srbije, a da “Beogradska zima” privlači veliki broj turista iz regiona, ali i celog sveta. Takođe, u ime Grada Beograda zahvalio je svim učesnicima u programu, v. d. gradskog sekretara za kulturu Ivanu Кarlu i direktoru Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damiru Handanoviću na dobroj pripremi i izrazio očekivanje da će ovogodišnja manifestacija biti iskorak u odnosu na prethodne godine.

Momčilo Bajagić Bajaga je izrazio zadovoljstvo što će „Bajaga i instruktori” 35 godina rada dočekati kod kuće i biti deo novogodišnjeg programa ispred Narodne skupštine u Beogradu. Takođe je obećao dobru svirku i pozvao građane da dođu i uživaju.

Haris Džinović je dodao da mu je neobično drago što će biti učesnik spektakla za doček Nove godine u Beogradu. On je podsetio da su retki gradovi u svetu u kojima se organizuju ovakvi dočeci, što i dovodi sve veći broj turista u srpsku prestonicu.

Organizatori su najavili početak rada klizališta na 1.200 kvadratnih metara, koje će biti upotpunjeno sankalištem 15. decembra, kada će nastupiti sastav „Neverne bebe”, kao i tradicionalne koncerte klasične muzike u „Sava centru”.

Sva dešavanja u okviru manifestacije mogu se videti na veb-sajtu: www.beogradskazima.rs.

Izvor BKTVnews, SK Magazin Beoinfo
Povezane vesti
Prikazujem...