Bezbednost na prvom mestu: Pre nego što odete na letovanje, ove stvari u vašem automobilu morate da proverite!

Vreme je godišnjih odmora i većina ljudi putuje na more. Isplanirali ste letovanje, čeka vas dug put, ali da bi sve proteklo u najboljem redu, kako biste sačuvali svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, automobil mora da funkcioniše savršeno – zbog toga treba otkloniti sve potencijalne kvarove I nelagodnosti u Vašem vozilu unapred. I uvek treba dobro razmisliti kome ćete poveriti svoju bezbednost.

0

Razgovarali smo sa stručnjacima iz firme OKTATECH – preduzećem koje se bavi proizvodnjom, servisom kao i prodajom mašina i opreme renomiranih svetskih proizvođača. Pojednostavljeno rečeno, ova firma će osigurati da Vaše putovanje na odmor i dolazak na željenu destinaciju bude bezbedno, a da istovremeno uživate u njemu. Zato treba izvršiti dijagnostiku vozila na vreme.
Mnogi vozači zaboravljaju da je sredstvo kojim upravljaju vozilom, popularno nazvano volanom, deo koji je najpodložniji kvarovima. Zbog toga, napominju iz ove firme, svako odstupanje od parametara vas može koštati života.

FOTO: Pixabay/Ilustracija
“Bitno je da vaša servo letva volana bude vraćena u fabrički standard jer je jedino u tom slučaju bezbedna za upotrebu. Nakon završenog remonta, servo letva se priključuje na probni sto na kome se testira curenje, merenje protoka i pritiska”, ističu oni.
Pored toga, kako kažu, vrše se i neophodna štelovanja.
Servo letva poseduje specifičan sistem otvaranja razvodnika torzionom oprugom, tako da je od velike važnosti da sama sila koja se ulaže za otvaranje razvodnika ne bude veća od dozvoljene. Ukoliko podešavanja nisu u dozvoljenim odstupanjima, može doći do pucanja torzione opruge, blokade volana, a u nekim slučajevima i dobijanja kontra volana”, objašnjavaju naši sagovornici.
Jedan od najučestalijih problema u vezi sa servo letvama je curenje ulja do kojeg dolazi usled neodržavanja ili lošeg održavanja vozila. Može doći i da manžetne letve volana budu probijene i da u tzv. suvi prostor uđe voda, a ponekad i prljavština.
“Tada dolazi do korozije osovine letve, a ujedno i do oštećenja semeringa što za posledicu ima isticanje ulja iz vozila. Vodite računa, ovaj kvar je jedan od najtežih kvarova jer da bi se otklonio potrebno je osovinu brusiti, polirati i ponovo uraditi celokupan sistem vođenja budući da se dimenzije obradom menjaju”, napominju iz ove firme.
Bitno je znati da za osnovnu defektažu kvara na servo letvi volana ne morate odmah ići kod majstora, već je možete uraditi i sami. Iz OKTATECH-a objašnjavaju i kako.
“Jedan od prvih pokazatelja neispravnosti servo uređaja je da se pri prelasku preko neravnina javlja lupkanje. Ovaj kvar je prvi simptom da bi servo letva mogla ubrzo da procuri, što može biti izuzetno neprijatno i skupo, naročito ukoliko do ovoga dođe kada ste uveliko na putu. S druge strane, kada u sistemu servo uređaja nedostaje ulje i nakon dolivanja, to je vrlo jasan pokazatelj da je procurela servo letva, pumpa ili da je došlo do defekta creva”, ističu stručnjaci i dodaju da se ovaj defekt može isključiti jednostavnim vizuelnim pregledom – ako je problem u tome onda dolazi do direktnog vlaženja, curenja i ostavljanja fleka ispod automobile.

FOTO: Pixabay/Ilustracija
Zato je veoma bitno da u svakom od ovih slučajeva izvršite remont servo letve. Jedino redovnom kotrolom vozila možete sprečite ovakve neprijatnosti, kvarove i nepotrebne troškove.
Zbog toga je OKTATECH savršen izbor za servisiranje i remont vaših vozila jer za sve usluge dobijate garanciju od 12 meseci.
Pored remonta letvi volana, ova kompanija vam omogućuje i remont servo pumpi što podrazumeva vraćanje svih parametara na fabričke: rasklapanje, zamena zaptivnih elemenata, ležajeva, peskiranje, kao i farbanje. Kako bi se klijenti uverili u kvalitet usluge, nakon celokupnog sklapanja, pumpe se podvrgavaju testovima na probnom stolu (pritisak-temperatura).
“Na lageru već imamo remontovane pumpe, ali u svakom slučaju možemo remontovati i vašu servo pumpu tokom radnih dana. Pumpu, čak, možete poslati brzom poštom, i nakon završenog remonta je šaljemo natrag”, napominju stručnjaci.
Kako biste olakšali posao sebi, a i majstoru, u ovaj servis možete odneti i vašu staru pumpu, a dobiti remontovanu, ili, ukoliko želite, pumpa vam se može isporučiti u servis, a oni će preuzeti vašu.
Pored generalnog remonta servo pumpi, OKTA TECH vam nudi i remont električnih servo pumpi, progresivnih (elektronskih) servo pumpi, mašinsko pranje delova, kao i celokupnu dijagnostiku. Vrlo je važno, kako kažu iz ovog servisa, da se hidarulični sistem ispere posle remonta servo letve ili pumpe.

FOTO: Pixabay/Ilustracija
„Često mehaničari to ne urade i onda naprave veliku grešku. Pri oštećenju servo letve ili pumpe neretko dolazi do stvaranja metalnih ili gumenih opiljaka u sistemu, što može prouzrokovati smetnje pri padu ovog sistema ili ponovna oštećenja“, dodaju oni.
Kao i kada je u pitanju servo letvi volana, za osnovnu defektažu kvara na servo pumpi volana ne morate odmah ići kod majstora, već je možete dijagnostikovati i sami.
„Jedan od prvih pokazatelja neispravnosti servo pumpe jeste zujanje pri motanju volana levo-desno. Ovo je slučaj kada dođe do nedostatka ulja u servo sistemu, ali se može javiti i usled oštećenja regulatora pritiska, o ringova, tela pumpe, itd. Ako se zujanje javlja i u slučaju kada volan miruje, a imate ulja u sistemu, onda je u pitanju ležaj servo pumpe i tada dolazi do curenja direktno iz pumpe. Sve su ovo vrlo jasni znaci da pumpu morate remontovati“, objašnjavaju naši sagovornici.
Ove, kao i brojne druge usluge, po najpovoljnjim cenama će uraditi preduzeće OKTATECH. Vozite pametno i bezbedno – ne brže od života.

Povezane vesti
Prikazujem...