Bogat program “Beogradske zime” za Novu i Srpsku Novu godinu

Dan pred Novu godinu, 30. decembar posvećen je mladima, a za sam doček nastupiće ispred Doma Narodne skupštine Saša Кovačević, Haris Džinović, Momčilo Bajagić i Dejan Petrović, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

0

“Prvog janura uveče nastupiće Rasta, a tog dana prvi put u 14 časova biće organizovan koncert klasične muzike na bini ispred Doma Narodne skupštine”, rekao je Vesić.

Za proslavu Srpske Nove godine ispred Doma Narodne skupštine nastupiće “Leksington bend”.

On je dodao da je manifestacija “Beogradska zima” počela 1. decembra, da će trajati do kraja januara i da će u okviru nje biti organizovano više od 200 programa.

Grad Beograd očekuje do kraja godine porast broja turista i noćenja između 17 i 18 odsto, naveo je Vesić, a uz Кineze i goste iz regiona, primat polako preuzimaju Turci, koji su Beograd otkrili kao turističku destinaciju.
Za nas je turizam najbrže rastuća privredna grana, dodao je i podsetio da je prošle godine privreda i ekonomija grada zaradila osam stotina miliona evra.

“Zbog toga mora da se ulaže u događaje, poput organizacije dočeka Nove godine, koncertnih, kongresnih događaja i slično, kako bi se turistima prižili razlozi da dolaze u naš glavni grad”, ocenio je zamenik gradonačelnika.

Izvor BKTVnews, SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...