Bravo mali: Devetogodišnjak uspeo da ubedi političare da ukinu 100 godina staru zabranu

Devetogodišnji dečak Dejn Best iz grada Severansa u američkoj saveznoj državi Kolorado uspeo je da ubedi članove gradskog veća da ukinu stogodišnju zabranu grudvanja, i tako svojim vršnjacima i sugrađanima omogućio da ponovo uživaju u zimskim čarolijama.

0

Sve je krenulo od toga kad je dečak shvatio da je grudvanje u njegovom gradu od 4.000 stanovnika zapravo zabranjeno, zbog sto godina stare zabranje bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, što se odnosi i na grudve snega.

Po povratku kući pitao je majku da li ona može da promeni zakon, piše Dejlimejl.

“Rekao mi je: “Mama, želim da promeniš zakon”. Odgovorila sam mu: “Neću se boriti umesto tebe, ali ako misliš da je ovo nešto što želiš da promeniš, hajde da preduzmemo korake i vidimo šta je to što ti možeš da uradiš”, ispričala je dečakova majka za lokalne medije. I Dejnova borba za pravo na zimske redosti je počela.

Mališan se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da se prizovu razumu i promene zakon.

“Današnja deca moraju da imaju dobar razlog da izađu i igraju se napolju”, rekao je dečak u ponedeljak na sednici gradskog veća.

“Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u gojaznost, poremećaj pažnje praćen hiperaktivnošću, anksioznost i depresiju. Deca Severansa samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga deca na svetu”, objasnio je Dejn i dodao da samo “želi da baci grudvu snega, a da time ne prekrši zakon”.

Njegovi argumenti su bili uverljivi pa je gradsko veće jednoglasno ukinulo zabranu. Nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Dejnu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu – po zakonu.

Dečak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i da će dati sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

Devotogodišnjak ne planira da se ovde zaustavi, kad je borba za prava građana u pitanju.

Naime, dečak je nedavno otkrio da on krši još jedan neobičan zakon, koji predviđa da kao kućne ljubimce možete imati ukupno samo tri mačke ili psa. On ima morsko prase, što je praktično nezakonito.

Izvor BKTVNews/SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...