CEO ŽIVOT STE GREŠILI: Ovako se sprema najukusniji pire krompir (RECEPT)

Uz ove trikove, koji su vrlo jednostavni, a koji vam do sada nisu pali na pamet, vaš pire od krompira pobraće sve pohvale.

0

Formulu za dobijanje svilenkastog pirea bez imalo lepljivosti, za koji je glavni krivac skrob, nije teško otkriti. Samo je potrebno biti uporan.
Najpre, krompire isperite ne jednom, već nekoliko puta.
Za pire odaberite voštani krompir i nakon guljenja sačuvajte koru za pripremu jela jer ćete pomoću nje dobiti savršeni ukus, savetuje poznati britanski kuvar.
Kada ste sve to uradili, pređite na pripremu. Na kilogram krompira stavite 240 ml punomasnog mleka i 250 g maslaca. Krompire najpre oljuštite, isecite na jednake komade, pa dobro isperite i do nekoliko puta.
Tako ćete isprati skrob, da pire ne bude gumast. Kad voda u kojoj se ispiru više nije bela – krompir je spreman za kuvanje. Ubacite ga u neslanu vodu zagrejanu na 72°C. Za to će vam biti potreban kuhinjski termometar.
Kuvajte krompire pola sata održavajući temperaturu. Zatim ih procedite i isperite u hladnoj vodi. Ubacite ih u zavrelu posoljenu vodu i kuvajte dok ne počnu da se raspadaju.
Koru krompira u međuvremenu ubacite u mleko. Zakuvajte i sklonite s vatre. Ostavite 20 minuta pa procedite.
Krompire propasirajte u posudi s maslacem isečenim na kockice. Ako želite da bude veoma svilenkast, pire ispasirajte i kroz cediljku.
Dodajte proceđeno vruće mleko i soli prema izboru. Količinu maslaca možete i udvostručiti, u zavisnosti od vašeg ukusa.
Savršeni pire zahteva naučni pristup, jer želimo da skrob ostane zarobljen u krompiru. Ako razbijemo te male granule, pire će biti gumast i lepljiv.
“Krompir ima dovoljno skroba da se od njega napravi lepak za tapete – a to sigurno ne želimo u tanjiru”, zaključuje Heston.

Povezane vesti
Prikazujem...