Da li znate čemu služi jedva vidljiva rupica na prozoru aviona?

Nikada ne biste ni primetili ovaj mali jedva primetan deo u avionu, a kamo li pretpostavili koliko je zapravo važan.

0

Za sve one koji su se možda zapitali zašto prozori na avionu imaju male rupe, sada će biti sigurni u svoje pretpostavke – ima bitnu bezbedonosnu ulogu kako bi smanjila pritisak unutar kabina.

Federalna vazduhoplovna administracija (FAA) rekla je za “Tech Insider” da rupa ima ulogu da reguliše nivo pritiska u avionu.

Dok avion uzleće i podiže se ne bi li dostigao visinu na kojoj će leteti, vazduh u avionu se nekako mora izjednačiti sa onim spolja. Bar donekle.

Razlika u pritiscima stvara veliki pritisak na prozore aviona, koji su napravljeni od tri lejera stakla, odnosno okna. Ovaj mali otvor prolaži upravo kroz središta svih i uvlači onoliko vazduha koliko je dovoljno.

On takođe osigurava da spoljno staklo kroz ovaj otvor uzima pritisak, dok srednje deluje kao sigurnosna mera u malo verovatnom slučaju da svoju funkciju ne uspe da obavi prvi lejer stakla. Na ovaj način ostvaruje se balansiranje pritiska.

Ali ovo nije sve što može ova mala rupa. Ona ima još jednu funkciju, a to je da oslobađa vlagu i time spreči prozore od magljenja i mogućnosti da se zaledi.

Još jedno od pitanja koje nam često padne na pamet dok se vozimo avionom je i zašto su prozori okrugli. Nekada su oni bili četvrtasti, ali nakon dve nesreće oni su se raspali u vazduhu tokom 1953. godine, usmrtivši na taj način 56 osoba.

Oni su sada zaobljeni, kako bi u slučaju visokog pritiska lakše održali, odnosno ne slomili se.

Povezane vesti
Prikazujem...