I danas ledeno, u ovom delu Srbije i sneg i kiša (TABELA)

U toku prepodneva u većini mesta temperatura niža od 0 stepeni, sem na području Negotina.

0

U Vojvodini i po pojedinim kotlinama maglovito sa vidlјivošću ispod 500 metara.

Prema najavama meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda jutro hladno, u većini mesta sa umerenim mrazem. U toku dana oblačno, ujutro i pre podne uglavnom suvo, posle podne i uveče mestimično sa snegom, a na krajnjem jugoistoku moguće su mešovite padavine (kiša i sneg), ponegde uz poledicu.

Vetar uglavnom slab, ujutro i pre podne promenljiv, od sredine dana u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura od -9 °S na severu do -2 na istoku, najviša u većini mesta od -2 do 0, na krajnjem istoku i jugoistoku do 2 stepena.

Foto: Printscreen RHMZ

Prema najavama meteorologa do petak oblačno ponegde sa kišom, koja se na severu može lediti pri tlu. Do kraja perioda, odnosno 25. decembra, malo toplije, pretežno oblačno povremeno sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Vremenske prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su glavobolјa, nervoza i bolovi u mišićima. Zbog nižih minimalnih temperatura potrebno je adekvatno odevanje, kao i dodatna opreznost u saobraćaju.

Izvor BKTVNews/SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...