Mislio je da mu nos curi zbog alergije, lekari su rekli da je prehlada, a onda je usledila zastrašujuća dijagnoza (VIDEO)

Svaka prehlada i curenje iz nosa ume da bude veoma naporno i dosadno, a zamislite da to traje pet godina!

0

Takav je bio život Grega Filpota iz Severne Karoline u SAD-u. Iako je mislio da je u pitanju najpre prehlada, a zatim i alergija, na kraju se ispostavilo da je uzrok nešto mnogo ozbiljnije.

Njemu je lekar prvo dijagnostikovao upalu pluća i bronhitis, a Greg je mislio da je u pitanju alergija. Curenje iz nosa, koje je trajalo pet godina, negativno je uticalo na njegov život, pa je na kraju odlučio da poseti doktora Alfreda Ljoretea u bolnici “Maunt Sinaj” u Njujorku, specijalistu za otolaringologiju.

Čim ga je pregledao, doktor Ljoreta mu je dijagnostikovao curenje cerebrospinalne tečnosti (likvor).

“To je tečnost koja okružuje mozak i štiti ga od šoka i udaraca. Ako pacijent ima curenje tečnosti iz mozga, može se razviti meningitis, jer bakterije mogu iz nosa mogu da fdospeju u mozak”, rekao je doktor.

Da bi zaustavio curenje, tim lekara je obavio malu operaciju. Zatvorili su rupu koja je prouzrokovala curenjem, a operacija je završeno uspešno.

“Da li ste ikada bili toliko zapušeni da ne možete da dišete? Iznenadno opet sam mogao da udahnem i osetio sam veliko olakšanje”, rekao je Greg.

Propuštanje cerebrospinalne tečnosti se dešava kad nastane rupa u lobanji ili membranama oko mozga, a tečnost pronalazi svoj put kroz nos ili uši. Simptom na koji treba da obratite pažnju i obratite se lčekaru je kada se curenje iz nosa pogorša, i to isključivo kroz jednu nozdrvu (asimetrija).

Izvor BKTVnews, SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...