"Nacionalna klasa": Pre 63 godine proizvedeno je najpopularnije vozilo bivše Jugoslavije- "fića"(FOTO/VIDEO)

Automobil koji je obeležio mladost mnogih na prostorima bivše Jugoslavije- popularna “fića” sišla je sa proizvodne trake kragujevačkog Zavoda “Crvena zastava” na današnji dan pre 63 godine.

0

[banner]
Prozivodnja “fiće” po licenci Fijata započeta je 18. oktobra 1955. godine.

Devedeset godina Pobednika: Na današnji dan otkriven je najpoznatiji simbol grada Beograda (FOTO/VIDEO)

Ovaj mali putnički automobil bio je pravi gradski auto, a za 30 godina u Srbiji je proizvedeno čak 923.487 primeraka ovog modela koji je nezvanično proglašen automobilom nacionalne klase.

FOTO: Wikimedia
Snaga motora popularnog “fiće” na samom početku bila je 23 konjske snage, a poslednja serija imala je 27 konjskih snaga. Imao je manuelni menjač sa četiri stepena.

Dužina automobila bila je nešto više od tri metra, a visina malo manje od metar i po. Masa automobila iznosila je između 605 i 640 kilograma.

Dizajner ovog modela, sa dvoja vrata, bio je  Dante Đakoza koji je kao glavni “Fijatov” inženjer na sajmu automobila u Ženevi 1955. godine dobio zadatak da konstruiše model automobila manjeg od “fijata 500”.

Učinio je mnogo za čovečanstvo i za Srbiju: Mihajlo Pupin, jedan od najvećih naučnika svih vremena


FOTO: Wikimedia
Ovaj automobil, čije je ime zapravo “fijat 600”, smatra se jednim od najpopularnijih automobila koji se nekada nalazio na ulicama Jugoslavije, posebno zbog motora koji se nalazio u zadnjem delu. Upravo se to smatra kao pokretač ekonomskog čuda 70-tih i 80-tih godina u Jugoslaviji.

Bio je relativno mali potrošač, a u zavisnosti od serije trošio je od 6,8 do 7,3 litra benzina na 100 kilometara.

Danilo Kiš bio je jedan od najboljih pisaca 20. veka,a ovo su njegovi najveći citati (VIDEO)

Pored Italije i Jugoslavije, “fijat 600” se proizvodio i u Argentini, Austriji, Španiji i Nemačkoj. Ukupno je na svetu proizvedeno 4.921.626 vozila “fijata 600” u svim verzijama.


FOTO: Wikimedia
Ujedno, “fića” je bila i prvi automobil za široku motorizaciju bivše Jugoslavije, kada su ova vozila koristili pripadnici vojske, policije, hitne pomoći, ali i u svrhu obuke vozača.

FOTO: Wikimedia

Najpopularija boja ovog automobila bila je crvena, bela i žuta. 
Na beogradskom sajmu automobila 1980. godine, predstavljena je Zastava 850, koja je u osnovi bila ista kao i njeni prethodnici sa poboljšanim performansama, i mogućnošću dostizanja brzine do 120 km/h.


Povodom pedesetogodišnjice početka proizvodnje popularnog “fiće” ulicama Kragujevca prodefilovalo je, od 15. do 18. oktobra 2005. godine, više od 150 “fića” iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.
Danas se ovo vozilo ubraja u oldtajmere a prodajna cena im se kreće od 500 do 4.500 evra, u zavisnosti od stanja, kao i mesta proizvodnje. Takođe, ovaj automobil možete iznajmiti.
Poslednji model ovog automobila, crvene boje “3-750 LE” čuva se u Zastavinom muzeju.
[banner]

Povezane vesti
Prikazujem...