Nađeno pismo Deda Mrazu staro 120 godina, evo šta je devojčica poželela da dobije na poklon (FOTO)

Pismo Deda Mrazu staro impresivnih 120 godina nedavno je otkriveno u Engleskoj.

0

Pismo je napisala petogodišnja Mardžori iz Istburna 2. decembra 1898, prenosi BBC.

U pismu, devojčica je tražila brojne poklone od Deda Mraza. Stavke na njenoj listi želja uključivale su komadić trake i loptu za njenu mačku Kitikins, figurice patke i kokoške i platnenu čarapu.

Pismo je trenutno izloženo u prodavnici igračaka u Kantenburiju, a pronađeno u knjizi koja je donirana Okfam dobrotvornoj prodavnici u ovom gradu 1999. godine.

Vlasnica prodavnice igračaka Lili Birčal kaže da je njen otac otkrio pismo.

“Dragi Deda Mraze, kada dođete da nas posetite za Božić, molim vas da mi donesete figurice patke i kokoške kao poklon, kao i platnenu čarapu kao prošle godine. Videćete dodatnu čarapu koja visi, za Kitikins bi volela komadić trake i loptu. To je njena čarapica za poklone. Sa ljubavlju i poljupcima od nas oboje. Tvoja Mardžori”, napisala je devojčica.

Birčal je znala da je njen otac oduvek govorio da želi pismo da stavi u božićni izlog prodavnice igračaka.

“Kada su me zamolili da dizajniram i napravim božićni izlog, tačno sam znala šta želim da uradim – tradicionalnu sobu za sortiranje pošte i ovo predivno pismo. Čak smo napravili i poštanski sandučić u radnji tako da deca mogu da pošalju svoja pisma Deda Mrazu”, ispričala je Lili.

Pisanje pisama Deda Mrazu bila je božićna tradicija, a lik Deda Mraza pojavio se početkom 19. veka kao neko zbog koga bi se deca ponašala disciplinovano.

Ovaj 120-godišnji primer dokazuje da je tradicija za decu bila veoma važna.

“To je ono što bi trebalo da bude Božić, mali pokloni i osećaj magije i verovanja”, rekla je Birčal.

Izvor BKTVnews, SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...