NAJBOLJA KAFA STIGLA U PRESTONICU SRBIJE, LJUBITELJI NAJOMILJENIJEG NAPITKA NA SVETU ODUŠEVLJENI!

U Beograd je doputovala žena koja ume da spremi najukusniju kafu na svetu – i to svakoj mušteriji po njenoj želji i ukusu!

0

Džoana Alm je svetska vice šampionka u prženju kafe. Ne postoji žena koja taj posao radi bolje od nje. Šarmantna Šveđanka, otkrila je u čemu je tajna savršene šoljice.

Trudim se da znam sve o poreklu kafe sa kojom radim. Jako mi je bitno ko su proizvođači, kakva je farma i odakle dolazi kafa“, kaže Alm.

Trudim se da svakoj kafi istaknem specifičan karakter. Tako sada znam da, ako želim kafu koja ima čokoladan ukus, onda neću drugačije da je pržim, već ću da kupim kafu iz Brazila. Za malo oštriji ukus kafe, uzimam onu iz Etiopije“, objašnjava ona.

Kafu koju prži Đoana Alm možete probati i kupiti danas od 10 sati u Kafeteriji na Vračaru.

Put do najbolje na svetu krenuo je u kafiću u Oslu. Kada ga je otvorila počela je da se pita zašto kafa koju služi ima baš takav ukus.

Prvo je sarađivala s dobrom pržionicom, a onda je odlučila da se sama oproba.

Kupila sam pekač za jedan kilogram kafe. Preselila se u Stoklhom, gde sam otvorila bar i služila kafu koju sam sama pržila. To je bio mali pekač, jer sam tada učila, a danas radim sa onima u čiji bubanj staje 12 kilograma sveže kafe“, opisuje Alm.

Povezane vesti
Prikazujem...