Novinar otkrio tajnu: Vanja se zapravo ne preziva Bulić

Novinar Vanja Bulić, poznat kao autor emisije “Biseri”, ugostio je političare, žestoke momke, narkomane, prostitutke, brojne poznate i nepoznate osobe.

0

Sada je otkrio nešto što se o njemu nije znalo. Naime, Vanja se zapravo ne preziva Bulić.

“Moj otac je rođen u selu Krš kod Žabljaka kao Dušan Šljivančanin. U crkvenoj krštenici u zagradi piše Bulić. U mom zavičaju, u vreme Otomanske carevine, muškarci su ginuli mladi. Majke su same odgajale decu, pa su kasnije potomci iz pijeteta prema majkama-herojima, njihova imena pretvarali u prezimena. Moja prabaka je bila lepa, a tamo se kaže “lepa kao bula”. Zvali su je Bulica. Moj otac je srednju školu završio kao Šljivančanin, a Pravni fakultet u Beogradu je upisao kao Bulić”, rekao je novinar za “Blic”.

Kako kaže, tokom rata devedesetih, otac mu je predlagao da promeni prezime, jer su ga neki proglašavali Hrvatom, a potom i Muslimanom.

“I danas mi se dogodi da me neko upita – kakvo je tvoje pravo ime, jer se govorilo da sam ja ustvari Vahidin. Zamislte pravoslavni nadimak uz muslimansko ime?! U novosadskom “Dnevniku” se u jednom tekstu pre devet godina pojavila ovakva rečenica: “Vahidin Bulić zvani Vanja pobio je više srpske dece nego Artuković u Jasenovcu”. Nikad ne bih menjao prezime samo zato što neka budala misli da sam loš čovek, jer sam pripadnik druge nacije”, ispričao je Vanja Bulić.

Izvor BKTVnews, SK Magazin Blic
Povezane vesti
Prikazujem...