On ima samo sedam godina i za godinu dana zaradio je skoro 20 miliona evra

Sedmogodišnji Rajan iz Amerike od juna 2017. do juna 2018. godine zaradio je 22 miliona dolara zahvaljujući svom “Jutjub“ kanalu na koji svaki dan postavlja video-snimke u kojima se igra s novim igračkama

0

Časopis Forbs ga je proglasio za najplaćeniju „Jutjub“ zvezdu i procenjuje da je kanalom “Rajan Tojs Rivju” (Rayan Toys Review) porazio i jutjubera Džejka Pola za 500.000 dolara.

Novinar ABC-a je pitao Rajana zašto deca toliko vole da gledaju njegove video-snimke, a on mu je odgovorio: “Zato što sam zabavan i smešan.”

Rajanovi roditelji otvorili su Jutjub kanal 2015. godine, a od tada video snimci imaju skoro 26 milijardi pregleda i oko 17 miliona pratilaca.

Američki trgovinski lanac “Volmart“ je u avgustu počeo da prodaje igračke i odeću pod nazivom “Rajanov svet“ (Rayan’s World). Video-snimak koji prikazuje Rajana i njegove roditelje koji traže svoje igračke u prodavnici za tri meseca imao je 13 miliona pregleda.

Sledeće godine prihodi od ugovara sa “Volmartom“ bi trebalo da znatno uvećaju Rajanovu zaradu.

Forbs navodi da 96 odsto novca Rajan dobija od reklama koje se nalaze na početku njegovih video-snimaka, dok preostali novac dolazi od sponzorisanih objava.

Dok je još dete 15 odsto njegove zarade nalaziće se u banci. Tek kada postane punoletna osoba Rajan će moći da pristupi svom novcu.

Izvor BKTVnews, SK Magazin RTS
Povezane vesti
Prikazujem...