On je najbogatija poznata ličnost u 2018. godini, na listi i poznata voditeljka

Prvo mesto pripalo je režiseru “Ratova zvezda” Džordžu Lukasu, koji je “težak” čak 5,4 milijarde dolara.

0

Prema listi „Najbogatije poznate ličnosti u Americi 2018“, koju je objavio američki poslovni magazin „Forbs“, najbogatija poznata ličnost ove godine je tvorac serijala naučno-fantastičnih filmova. Za prvu poziciju velikim delom zaslužan je novac koji je režiser zaradio kada je njegova produkcijska kuća „Lukasfilm“ prodata „Dizniju“ za 4,1 milijardu dolara 2012. godine.

Foto: Wikipedia

Lukas je na Forbsovoj listi pretekao kolegu, režisera Stivena Spilberga, čije se bogatstvo procenjuje na 3,7 milijardi dolara.

Foto: Wikipedia

Na trećem mestu je američka voditeljka Opra Vinfri nalazi na trećem mestu, sa bogatstvom koje se procenjuje na 2,8 milijardi dolara.

Foto: Wikimedia

Iza nje je jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan sa 1,7 milijardi dolara.

Zanimljivo je i to da se na listi se prvi put našla i model Kajli Džener, koja bogatstvom u vrednosti od 900 miliona dolara preti da postane najmlađi milijarder u istoriji koji je sam zaradio toliki novac.

Peto mesto sa njom deli reper Džej-Zi, koji takođe „teži“ 900 miliona dolara.

Sedmo i osmo mesto zauzeli su mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild sa 875 miliona dolara i reper Pi Didi sa 825 miliona dolara, dok jedan od najboljih golfera svih vremena Tajger Vuds i pisac Džejms Paterson, obojica „teški“ 800 miliona dolara, dele deveto/deseto mesto na listi.

Izvor BKTVNews/SK Magazin Sputnjik
Povezane vesti
Prikazujem...