Ona je proglašena za najlepšu ženu na svetu, a ove dve stvari nisu se dogodile nikada u istoriji izbora mis Univerzuma (FOTO)

Predstavnica Filipina Katriona Grej (24) ovogodišnja je mis Univerzuma. Na tekmičenju koje je održano u Bangkoku za titulu najlepše žena na svetu borile su se lepotice iz 94 zemlje. 

0

Prvi put u istoriji takmičenja koje se organizuje već 67 godina odluku o pobednici doneo je ženski žiri, u kojem su pored bivših mis Univerzuma bile i poslovne žene.

“Mis Univerzuma je fantastična platforma. Sve smo mi emancipovane žene, ali kako to preneti drugima”, rekla je novinarima nova mis, Katriona Grej, koja je diplomirala muzikologiju i studirala u SAD. Nova pobednica hvaljena je zbog svog angažovanja u favelama Manile preko nevladine organizacije koja radi na prevenciji side.

Čestitke zbog laskave titule stigle su od njenih sunarodnika i predsenika Filipina Rodriga Dutertea. U rodnom mestu pobednicine majke, severoistočnoj filipinskoj provincij Olbej, priređeno je pravo slavlje.  Inače, Katriona Grej četvrta je Filipinka koja je pobedila na takmičenju Mis Univerzum.

Kunu joj je predala perthodna mis Univerzuma Južnoafrikanka Demi-Li Nel-Piters.

Pored defilea u većernjim toaletama i kupaćim kostimima učesnice takmičenja odgovarale su na pitanja o pokretu “I ja (MeToo), legalizaciji marihuane”, a tema ovogodišnjeg takmičenja bila je “osnažene žene”.

Ove godine je na izboru učestvovala i prva transrodna takmičarka u istoriji mis Univerzuma, mis Španije Anhela Pons, koja je u video prezentaciji rekla da za nju nije važno da pobedi nego da “bude tu”.

Izvor BKTVNews/SK Magazin Beta
Povezane vesti
Prikazujem...