Ovaj SRPSKI GRAD se nalazi među TOP 10 gradova budućnosti NA CELOM SVETU!

Sremska Mitrovicu već treću godinu zaredom nagrađuje prestižni engleski časopis “FDI” koji slovi za najpoznatiju svetsku publikaciju specijalizovanu za promociju stranih direktnih investicija.

0

Ovaj časopis pruža najažurniji pregled globalnih investicionih aktivnosti i služi kao barometar atraktivnosti mnogim gradovima i regionima.

Sremska Mitrovica je uvrštena među top deset mikro gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža. To što je grad svrstan baš u ovu kategoriju, kao i sama nagrada, vetar je u leđa za naredni investicioni talas koji se očekuje, saopštavaju iz uprave ovog grada.

“Pred nama je veliki izazov. Novi investitori sa proizvodnjom zasnovanom na savremenim tehnološkim rešenjima, traže viši nivo obučenosti radnika, i na nama je da im tu radnu snagu obezbedimo u našem gradu. Ulaganja u obrazovanje i veliki infrastrukturni projekti, kao što je podvožnjak, su naš sledeći korak u stvaranju bolje klime i privlačenju novih investitora”, stoji u saopštenju na sajtu Sremske Mitrovice.

Dodela nagrada je 15.03.2016. godine u Kanu, u okviru prestižnog Međunarodnog sajma nekretnina.

Povezane vesti
Prikazujem...