Ovi preparati iz kuhinje pomoći će vam da uvek izgledate sveže i odmorno

Fleke na licu mogu biti uzrokovane različitim faktorima: lošim kvalitetom kože, neadekvatnom negom, pubertetom, starenjem, preteranim izlaganjem sunčevoj svetlosti i slično.

0

[banner]

Ovo radite svaki dan a niste svesni da šteti vašoj koži

Međutim, ne morate koristiti skupe preparate i lasere kako biste ih se rešili. Dovoljno je samo da zavirite u kuhinju, sastojke najverovatnije imate tamo.

Foto: Shutterstock
Ricinusovo ulje je veoma lako dostupno, a čini čuda. Dovoljno je da dve kapi ovog ulja natopite na tupfer i nežno umasirate u kožu lica. Prespavajte s tim, a ujutru se umijte i stavite kremu kao i inače.

Napravite sami prirodna sredstva za čišćenje lica kombinacijom meda, limunovog soka i malo aloe vere. Ovu smesu kao masku za lice možete nanositi jednom nedeljno, a odlična je za uklanjanje tamnih fleka na licu.

Foto: Shutterstock

Kako biste izgledali blistavo i zdravo, veoma je važno da se tako i hranite, kao i da hidrirate kožu u skladu s njenim tipom. Pored toga, adekvatan san je od izuzetne važnosti.

Ove namirnice jedite uveče jer su idealne za dobar san

Ukoliko vam je potreban grublji piling za lice, koji će ukloniti mrtve ćelije kože, možete pomešati med i šećer, a to sve zajedno na kožu naneti kružnim pokretima. Umijte se potom toplom vodom. Za umirujući efekat nakon pilinga, možete lice namazati ricinusovim uljem.

Ako ste nervozni i depresivni, jedite šaku ovih plodova svaki dan i život će vam se promeniti


FOTO: Shutterstock

Limunov, kao i sokovi ostalih citrusa, odlični su za uklanjanje fleka, međutim ove metode najbolje je izbegavati tokom letnjih meseci jer voćne kiseline u kombinaciji sa suncem mogu izazvati oštećenja i alergije.  Iscedite jedan limu u pola litre vode, a potom umijte lice.


FOTO: Shutterstock

Na njega potom možete staviti masku od kolutova krastavca, koji će umirujuće delovati na vašu kožu. Za još bolje rezultate i svež izgled, tom prilikom na oči možete staviti kesice čaja od kamilice, kako biste se rešili podočnjaka i drugih tamnih kolutova.

[banner]

Povezane vesti
Prikazujem...