Politika i kosmos: Kad solarne bure kroje naše sudbine

“Na sadašnjem stepenu razvoja čovečanstva, na kome nema svesti o istorijskim zbivanjima i njihovim kosmološkim uzrocima, povremeni potresi su još uvek prirodni. Još žešća bitka će se tek voditi i to između Istoka i Zapada”, napisao je znameniti Nikola Tesla u tekstu objavljenom u listu “The Sun”, decembra 1914. godine.

0

Tesla je tada mislio na magnetne poremećaje i solarne aktivnosti koje izazivaju promene u Zemljinoj jonosferi, a posebno utiču na moždane struje kod ljudi koje su u direktnom rezonantnom odnosu sa energijom koja dolazi iz kosmosa. Ne treba zaboraviti da su se svi dosadašnji veliki ratovi odigravali u vreme kada su se dešavale velike “solarne bure”.

Zadovoljavanje geopolitičkih potreba koje naizmenično u medijasferu izlivaju Istok i Zapad posebno je zanimljivo posmatrati iz pozicije Srbije. Sada je važno shvatiti da pored političkih, ekonomskih i vojnih aktivnosti na svetski poredak poseban uticaj imaju kosmički događaji koji prevazilaze iskustvo prosečnog čoveka. Na nivou unutarpolitičkih prilika u Srbiji mejnstrim mediji nas obaveštavaju da će politika balansiranja između supersila Zapada i Istoka biti okosnica rada nove Vlade Srbije.

Stav mandatara Aleksandra Vučića jeste da se politika Srbije neće menjati u bilo kom pravcu koji može biti koban po naše interese. Poznato je da nova vlada neće napuštati put unutrašnjih reformi, evrointegracija, niti će se država odreći svoje vojne neutralnosti. Sa druge strane, supersile se trude da nenasilnim sredstvima osvoje zvanični Beograda.

Dok visoki predstavnici Vašingtona opominju Vučića da pazi da se Srbija ne nađe na “liniji vatre”, Rusija sve više pokazuje interesovanje da formira novu vojnu bazu na aerodromu Ečka kraj Zrenjanina. U vreme dok “solarne bure paraju kosmos”, i dok se velike sile razmeću “pokazivanjem mišića” jedna drugoj, Srbija svoju vojnu neutralost štiti raznim IPAP-ima, međunarodnim tenkovskim biatlonima, vojnotehničkim saradnjama i mirovnim misijama. Koliko je samo aktivnosti preduzela odlazeća Vlada Srbije ne bi li zadovoljila apetite NATO i ruske armade.

U poslednjih nekoliko godina geopolitička situacija je počela da se usložnjava. NATO forsira Crnu Goru da pristupi tom vojnom savezu. Na samoj granici sa Srbijom organizovane su vojne vežbe “Odlučan odgovor 2”. U procesu približavanja Rusiji “natovci” su u Rumuniji postavili antiraketni štit. Proruski angažovani intelektualci opominju vlast u Srbiji da ne ulazi u EU i NATO, sa obrazloženjem da su to dva pipka jedne hobotnice. Funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak poručuje da će “Rusija verovatno biti prinuđena da preispita niz sporazuma sa Srbijom ukoliko se Beograd duboko integriše u EU”. A za tu integraciju Srbija treba da se odrekne Kosova i Metohije.

Pojačane solarne aktivnosti će i dalje dolovati na ljude. U narednom periodu predstoje nam bolne unutrašnje reforme, restrukturiranje javnih preduzeća, otkazi u javnom sektoru, a možda i žešće zaoštravanje odnosa između supersila. Statistike o izdavanju lekova pokazuju da narasta korišćenje antidepresiva. Nema sumnje da postoji povezanost između upotrebe psihoaktivnih lekova i svega onoga što nam servira priroda

Povezane vesti
Prikazujem...