Privucite pozitivnu energiju u vaš dom: Ove figurice donose sreću i novac

Figurice životinja svakako su lep dodatak vašem enterijeru, ali po feng šui pravilima one mogu da posluže i kao amajlija koja utiče na vaš kvalitet života. Otkrijte koja od njih može da vam donese sreću, koja zdravlje, a koja ljubav.

0

Feng šui je predstavlja drevnu kinesku veštinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između čoveka i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora. Feng šui majstori navode da pojedine figurice, ukoliko ih postavite po jasnim pravili ove drevne veštine, mogu doneti sreću, mir, blagostanje i novac u vaš dom.

“Kakve su nam misli, takav nam je život!”

Kineska poslovica “Kakve su nam misli, takav nam je život” može ze tumačiti da ukoliko ne verujete u feng šui tehnike, odnosno energiju koju odašilju pojedini predmeti, onda oni neće ni imati bilo kakvo značenje. Ukoliko verujete, sve vaše želje biće ostvarene.


FOTO: Shutterstock

1. Slon za plodnost
Ovo je jedna od ključnih figura feng šuija. Donosi sreću na svim poljima. Predstavlja moć, uspeh i sreću. Slon u blizini ulaznih vrata privlači sreću i snagu za ukućane, dok slon u dvorištu štiti kuću od negativnih uticaja spolja. Veruje se da nerotkinje rešavaju problem potomstva ukoliko spavaću sobu ukrase figuricama slona.


FOTO: Shutterstock

2. Žaba prizivaju novac

Prema feng šui tradiciji veruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak i novac u dom. Postoji više vrsta ove srećne figure, ali feng šui pravila ističu da je najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po domu i ostavlja energiju novca u svakom kutku vaše kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mestu kako bi privukli bogatvo i napredak na poslu.

FOTO: Shutterstock

3.Kornjača za dug život

Prema japanskom verovanju kornjača je simbol dugovečnosti. Pojedini narodi su mrvili oklop kornjače, a zatim taj prah nosili u medaljonima kao ogrlicu oko vrata. Verovalo se da ovakvi medaljoni obezbeđuju zdravlje, sigurnost i skladan život onima koji ih nose. Postoje lampe i sveće u obliku kornjače, tako da ovaj simbol može da ima i praktičnu primenu.

4. Patke pospješuju ljubavnu energiju

Šarene patke od tisovog drveta poznate su kao snažni inicijatori ljubavi. Treba ih držati u paru, jer tako podstiču ljubav i plodnost.


FOTO: Shutterstock

5. Sova za smirenje

Prema grčko-rimskom verovanju sova je simbol mudrosti, a ljudima donosi smirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svećnjaka. Lepo izgledaju kada ih je više na jednom mestu, kao u jatu.

6. Žirafa za prijateljstvo

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privući će oko vas prave prijatelje.

Izvor BKTVNews/SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...