Razmišljati o letu i krstarenju zimi? Zašto da ne!

Jeste, sve miriše na cimet i šalove, ali u eri takozvanih life-hacks, nisu samo iskusni i zreli ljudi ti koji planiraju unapred.

0

Mladi sve češće znaju vrlo dobro šta sačinjava njihovu takozvanu bucket-listu, njihov nezaobilazni plan želja i izazova. S druge strane, leto namenjeno mladima sada je dostupno svima zapravo. I tako dolazimo do sledećeg…Ko više zna šta i kada je u redu? To su sve samo puste navike, a danas kad mladi mogu da planiraju unapred-mogu svi.

Zašto razmišljati o letu u novembru?

1) Uštedećete

Neko veruje u last minute. I to je super varijanta, posebno pogodna ako ste već na nekoj lokaciji i odlučili ste da sa lica mesta jurite neke aplikacije i ponude. Ipak, daleko bolja, a i po nerve isplativija varijanta je ako se odlučite za putni aranžman unapred. Imaćete povoljne uslove, više vremena da podelite trošak na rate i da se pripremite.

2) Informisaćete se

Potpuno je drugačije zaroniti u neki organizovan aranžman, i to je super jer je lakše i jednostavnije od samostalnog otkrivanja neke lokacije i nekog mesta, njegovih znamenitosti i must-see lokaliteta. Mladi na letovanju naravno da žele da se provedu što bolje, a brojne aplikacije i sajtovi pomažu u otkrivanju top mesta za izlazak tokom letovanja, najbolje barove, restorane i partije. Ovo je mlao teže ako ste na licu mesta i ganjate internet.

3) Veliki izbor destinacija

Kada bukirate svoj smeštaj unapred, naravno, uz sve pogodnosti imate i priliku da se odlučite za možda neke ekskluzivnije destinacije i dalja i egzotičnija mesta. A moći ćete da se lakše organizujete u grupi i krenete na ekskurziju sa mladima vašeg uzrasta. A zašto ne i otići na nešto posebnije, kao što je krstarenje? Ne postoji osećaj kao što je vetar na palubi dok se sležu utisci sa mediteranske rivijere, posle pena žurke ili obilaska nekog akvarijuma dok razmišljate koja od tih bića sve sada baš tu plivaju. Postoji neki poseban osećaj luksuza i specijalnog doživljaja na brodu.

4) Obilazak gradova

Upravo krstarenje daje najelegantniji pristup brojnim gradovima koji su, imali ili nemali bucket list, obavezni za posetiti. Šta reći više no da vas čekaju Rim, Barselona, Milano, Venecija, pa i čitava Azurna obala. Rim je recimo doživljaj za sebe. Ne zna se šta jesti i gde pre, šta videti, posetiti. Ako planirate i Vatikan-spremite se za redove, ali i brojne tapkaroše koji će vas rado uvesti preko reda….za pozamašnu sumu. Ali vredi. Barselona i vetrovita i sva u skrivenim ćoškovima na sve strane. Tup.Gotska četvrt. Tap-La Rambla. Hop-Gaudi, Dali, park Guelj…i naravno sangrija. Apsulutno magičan, čemu dprinose njegove Magične fontane i noćni performansi u spoju muzike i igre svetlosti. Zaista nešto posebno! Venecija j priča za sebe, aprolutno neopisiv doživljaj, iako preplavljena turistima, ne jenjava njena čar i magija. Želećete i vreme za sebe, ali obavezno posetite glavne znamenitosti, Santa Maria Dela Salute, Most uzdaha i obavezno pronađite masku po svom izboru kao suvenir. Milano je centar mnogo čega, a pre svega elegancije, mode i stila, ali i poslovnog sveta i umetnosti. Grad Leonarda da Vinčija je često pun izložbi i postavki, a ne treba propustiti recimo posetu Duomu. Ako želite da se vratite nekad, postoji jedno mesto na kojem zabodete petu ili štiklu i vrtite se tri kruga. Neobično je. Oko vas je zlato, a iznad vas staklena nadstrešnica. Od svih gradova nekako je najhladniji, ali velelepan svakako.

5) Zabava

Povoljnost ranih odnosno first minute aranžmana je i u tome što se na vreme možete „ukačiti“ sa ekipom, a ne da tražite ko je tad u tom baš momentu spreman da spakuje kofere i krene. Društvo koje putuje zajedno, deli iskustva i dogodovštine, vraća se sa bezbroj priča i anegdota, nekad i divnim novim prijateljstvima, ali i ljubavima. A to je svakako nezamenjivo. Ima nečeg fenomenalnog u otkrivanju stvari zajedno. Ta iskustva spajaju i jačaju prijateljstva. Da ne govorimo o neizbrisivim dokumentovanim selfijima, fotkama i klipovima. Ima li šta lepše od bezbroj fotki koje su ispunjene srećom, koje zrače životom i to sve na nezabilaznim destinacijama jednog životnog iskustva kao što je upravo letovanje za mlade. Teško je nadmašiti to iskustvo, makar jednom u životu.

OK, dakle, svi su dobrodošli na ovakvo putešestvije i treba razmišljati unapred, organizovati se i krenuti u akciju. Ali ovakva putovanja su često dupke puna iskustava, aktivnosti i kretanja, da možda malo i kondicije treba spremiti. Ovo je koncentrat mesta, doživljaja, velikog broja mladih i turista i ukusa i jela i muzike i svega. Treba razmišljati unapred, i to već sada. Zašto da ne? Ne postoji bolji trenutak od sadašnjeg, a na ovaj način, kao što smo rekli, toliko toga dobijate a za zaista smešne pare. Dokaz da je moć u zajedništvu i masi, a ne postoji grupacija koja više uživa u tome od upravo-mladih.
Ako niste nikada doživeli ovakve grupne akcije, putovanja, ekskurzije ili krstarenje Mediteranom,savetujemo vam da ODMAH na tome poradite. Nećete zažaliti.
Dakle-ko je vaša ekipa?

Povezane vesti
Prikazujem...