Ruski modni car u Beogradu: Crveni Dior, čovek koji je oblačio Putinovu ženu, oduševio ljubitelje visoke mode

Najpoznatiji ruski kreator Slava Zajcev (80) , čuveni “Crveni Dior”, predstavio je svoju kolekciju ljubiteljima visoke mode u Beogradu.

0

Revija pod nazivom „Slava Slavi“ održana je u sali Skupštine grada Beograda povodom obeležavanja pedeset pet godina bogate karijere ruskog modnog cara.

Čuveni kreator je svojom modnom vizijom uspeo da opčini i zavede publiku jednako kao na samom početku karijere koja se veže za SSSR i rane šezdesete.

Čuveni kreator na reviji prikazao je skup kolekcija koje su obeležile njegovu karijeru, kreacije koje su se proteklih godina mogle videti u svim svetskim metropolana poput Njujorka, Pariza, Milana, Tokija, Londona, Istanbula…

 

Crvenim tepihom prošetali su manekeni i manekenke koje su iznele raskošne večernje haljine, unikatne krznene kapute kao i zanimljive šešire kraljevskih boja začinjene detaljima ruske narodne nošnje.

Inače, ruski dizajner Slava Zajcev oblačio je prvu suprugu ruskog predsednika Vladimira Putina tokom njihove posete Velikoj Britaniji i kraljici Elizabeti.

Kaže da je moda vanvremenska, i ima strog komnetar za stil koji je popularan kod žena.

“Užasne su mi farmerke, patike, tenisice i nedostatak boja, nikada neću razumeti zašto žene to nose”, kaže čuveni dizajner koji je više od pola veka u modi.

Izvor BKTVNews/SK Magazin RTS B92
Povezane vesti
Prikazujem...