Slika iz čuvene serije prodata za skoro dva miliona dinara (FOTO)

Čuveni portret “Posrnule device Marije s velikim grudima’ (‘The Fallen Madonna With The Big Boobies’) iz legendarne serije “Alo, Alo” prodat je na aukciji za 15.000 funti.

0

Time je uveliko nadmašen početni iznos, piše Mirror.

Slika izmišljenog umetnika Van Klompa bila je jedan od središnjih rekvizita u seriji i prikazuje obnaženi lik žene iza koje se vidi neki planinski krajolik.

Više od deset godina, slika je visila u jednom dnevnom boravku u Midlandsu. Međutim, kad je aukcijska kuća Ist Bristol ponudila na prodaju, nije očekivala toliki interes.

Vlasnik koji je sliku kupio od producenta serije po završetku snimanja, na početku je tražio 5.000 funti. Iako nisu otkrili ima kupca, iz aukcijske kuće su potvrdili da je reč o nekome iz Francuske.

U popularnoj seriji, vlasnik kafića Rene Artoa stalno skriva tu sliku od nacističkih oficira i to najčešće u kobasici, ispod košulje ili u svojim pantalonama.

Vjeruje se da je sliku naslikao jedan od dizajnera seta legendarne serije. Tad je za potrebe snimanja napravljeno više kopija, ali je ostala samo jedna, koja sada predstavlja jedinstveni deo televizijske istorije.

Izvor BKTVnews, SK Magazin Jutarnji
Povezane vesti
Prikazujem...