Srbi prave milione na Fejsbuku

nordeus Srbi prave milione na Fejsbuku
Malo ko bi posao u “Majkrosoftu” zamenio za sopstvenu firmu, ali se za Branka Milutinovića to pokazalo kao sjajan potez.
Danas je njegov “Nordeus” jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija u oblasti kompjuterskih igrica i partner “Facebooka”. Za godinu dana, od 2010. do 2011, prihodi “Nordeusa” su, prema podacima APR-a, povećani više od 15 puta, a neto dobit je sa oko 18 miliona dinara porasla na oko 330 miliona dinara, pišu “24 Sata”.

Upravo zato predstavnicima investicionih fondova okupljenim na “Balkan venture forumu” u Beogradu, Milutinović je u šali poručio da bi trebalo da obrate više pažnje na ovaj region, jer da su “u ranoj fazi investirali u “Nordeus”, danas bi imali udeo u jednoj od najuspešnijih internet kompanija u Evropi”.

I zaista, njihova igrica “Top eleven” danas je najpopularnija sportska onlajn igrica koju dnevno preko interneta i mobilnih telefona igra više od dva miliona ljudi.

“Postali smo bitni u svetskim okvirima, jedan smo od najbitnijih partnera “Facebooka” globalno, razvijamo nove proizvode i jako brzo rastemo. Verujem da ćemo i u narednim godinama biti jedna od najbitnijih kompanija u industriji kompjuterskih igrica”, kaže za “24 sata” Milutinović, koji je izvršni direktor “Nordeusa”.

A sve je počelo kad je pre tri godine odlučio da se s još nekim kolegama vrati iz inostranstva u Srbiju.

“Dao sam otkaz u “Majkrosoftu” 2009. godine, usred ekonomske krize, i svi su nam govorili da smo ludi što smo napustili sjajne poslove i odrekli se dobre zarade”, priča Milutinović.

Međutim, od kako je izašla prva igra, stvari su krenule mnogo brže da se odvijaju i u narednih godinu i po dana, “Nordeus” je postao jedna od najbrže rastućih evropskih kompanija koje prave igrice za internet i mobilne telefone sa brojnim nagradama.

“Sad je trend da dobri inženjeri ne samo da ostaju u Beogradu, nego imamo i ljude koji se vraćaju u Srbiju, čak i sa Kembridža”, priča za “24 Sata” ovaj stručnjak s kojim u kompaniji radi oko 80 ljudi.

Izvor: Vesti online

facebook Srbi prave milione na Fejsbukutwitter Srbi prave milione na Fejsbukugoogle Srbi prave milione na Fejsbukutumblr Srbi prave milione na Fejsbukupinterest Srbi prave milione na Fejsbuku
Share