Srpkinja u tri grada u Hrvatskoj naručila “kafu” umesto “kavu”, evo kako se provela

Ovo je moje lično iskustvo i tako ga doživljavam, navela je Slađana.

0

Jedna korisnica Kuore iz Srbije, društvene mreže na kojoj se postavljaju pitanja, dobijaju odgovori i dele iskustva, opisala je šta joj se dogodilo kada je u Hrvatskoj govorila srpski.

Potez ovog Hrvata oduševio je sve Srbe: Zatekao grafit “Ubi Srbina”, pa uradio nešto fenomenalno (FOTO)

“Ovo je moje lično iskustvo i tako ga doživljavajte. Bila sam nekoliko puta u Hrvatskoj nakon rata. Ja pričam srpski (središnja Srbija, Beograd) i ne mogu se prebacivati na druge dijalekte zemalja bivše Jugoslavije. U Zagrebu sam sela u kafić, naručila kafu, fotografisala grad, sipala gorivo u automobil i na svim tim mestima pričala s Hrvatima. Ništa se nije dogodilo”, započela je Slađana.

Zatim je dodala kako je bilo u Puli.

“Ništa se nije dogodilo. Rovinj, jedno od mnogih dobrih iskustava. Htela sam da kupim sladoled od kafe. U Srbiji se kaže kafa, a u Hrvatskoj kava. Kad sam pitala za sladoled od “kafe”, prodavac mi je rekao: “Ako je od kafe, onda je na moj račun.” Dobila sam sladoled besplatno”, nastavila je.

Slađana je rekla kako je i u Rijeci doživela neverovatno iskustvo.

“U Rijeci isto kao i u Zagrebu i u Puli. Ništa se nije dogodilo. U Dubrovniku sam razgovarala s mnogo ljudi i nije bilo posebnih reakcija osim u jednoj pekari gde je prodavac bio prijatno iznenađen što priča s mojom rođakom i sa mnom baš zato što smo iz Srbije. Razgovarali smo malo više nego inače dok smo kupovale pekarske proizvode”, objasnila je.

Ova Srpkinja je na kraju zaključila jednu stvar.

“Dakle, bilo je u rangu od toga da se ništa nije dogodilo ili samo dobra iskustva”,  zaključila je.

Izvor index.hr
Povezane vesti
Prikazujem...