Top saveti za putovanje sa kućnim ljubimcem

Planirate da na godišnji odmor povedete kućnog ljubimca? Želite da u potpunosti uživate u novoj avanturi s njim, a ne znate kako? Ovih saveti će vam sigurno biti od koristi!

0

Putovanje sa kućnim ljubimcem nije nimalo lak zadatak i zahteva posebnu pripremu. Pre nego što se uputite na željenu destinaciju potrebno je spakovati sledeće stvari za vašeg kućnog ljubimca: dokumenta, hranu i vodu, lekove, posudu za hranjenje. Takođe, ne zaboravite da ponesete njegove omiljene igračke, kese za izmet, kao i ćebe.

Najpoželjnija vrsta prevoza za vas i vašeg kućnog ljubimca je automobil. Vaša kuca će vožnju kolima najlakše podneti, budući da je već navikla na kraće ili duže vožnje u automobilu.

Donosimo vam savete kojim će vam pomoći da u potpunosti uživate.

Foto: Shutterstock

Pustite psa da se navikne na novi prostor

Kućni ljubimce je najbezbednije voziti na zadnjem sedištu, iza suvozačevog mesta. Na taj način izbeći ćete mogućnost da vas ometa u vožnji. Nekada je neophodno da ih nekoliko nedelja pred put navikente na njihovo mesto u vozilu. Omiljena igračka ili ćebence može pomoći da zavoli baš to mesto u automobilu i da se na njemu oseća prijatno.

Stavite zaštitni pojas

Ako vozite psa na zadnjem sedištu, potreban mu je pojas. Postoje posebno dizajnirani pojesevi za pse koje možete potražiti u prodavnici za kućne ljubimce. Ukoliko je vaš ljubimac mali, možete nabaviti transporter za prevoz ljubimca. Ove mere su i te kako neophodne, da ne bi došlo do nepredviđenih situacija za vreme vožnje i nemojte ih zanemariti.

Pravite pauze

Duga putovanja su naporna. Možda vam se čini da je najbitnije da što pre stignete na odredište, ali imajte na umu da pauza od nekoliko minuta vašem ljubimcu može značajno da popravi raspoloženje i samim tim olakša putovanje.

Dakle, paravite desetominutne pauze na svaka dva do tri sata. Pustite ljubimca da se malo prošeta i obavezno mu ponudite da pije vodu i nagradite ga manjim obrokom ili njegovom omiljenom poslasticom.

Nemojte hraniti psa neposredno pred put

Izbegavajte hranjenje psa neposredno pred put, već to činite tek kad se put završi i pas malo odmori. Ukoliko vaš ljubimac jede pred polazak, može otežati i putovanje i izazvati mučninu. Psu možete davati vodu, ali u umerenim količinama.

Izvor BKTVNews/SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...