Tri prirodna leka da rešite problem stresa i anksioznosti

Moderan način života i sve više obaveza dovode do pojave nervoze i stresa, što može ozbiljno da ugrozi zdravlje pojedinca.

0

Stres je reakcija organizma na emotivne, fizičke ili mentalne situacije. Anksioznost je stanje unutrašnje uznemirenosti, uplašenosti, straha da će se nešto strašno dogoditi, uz psihomotornu napetost i unutrašnji nemir. Anksioznost i panični napadi rezultat su nagomilanog stresa.

Foto: Shutterstock

Ovo su tri prirodna leka da se što lakše izborite s ovim poremećajima raspoloženja

1. Pomešajte listove kamilice, cvet lipe, koren valerijane, cvet hmelja, ruzmarina, balzam od limunovog lista i cvet lavande. Ovu mešavinu uzimajte tri puta dnevno, jer smanjuje anksioznost.

Za pasivnu anksioznost, pomešajte po kašiku limete, valerijane i gloga, sipajte u litar vrele vode i pustite da se ohladi deset minuta. I ovo se preporučuje da pijete tri puta dnevno.

2. U veću posudu sipajte pet litara tople vode, pa dodajte 100 grama cvetova lavande, sto grama balzama od limuna i sto grama peperminta. Neka odstoji 15 minuta.

Foto: Shutterstock

Napunite kadu, pa dodajte ovu smesu u vodu i uživajte u umirujućoj kupki.

3. Uzmite pola zelene salate i prokuvajte u litri vode dok ne provri. Dobijenu tečnost pijte nekoliko dana tokom celog dana.

Izvor BKTVnews, SK Magazin
Povezane vesti
Prikazujem...